13.12.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров назвав пріоритети нового Уряду

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає головними пріоритетами діяльності нового Уряду розширення і зміцнення економічних свобод, а також дерегуляцію ведення бізнесу. Про це він заявив у четвер у Верховній Раді.

«Пріоритетами діяльності нового Уряду стануть: розширення і зміцнення економічних свобод, а отже максимальна дерегуляція бізнесу та зменшення втручання контролюючих і правоохоронних органів у роботу підприємств, а також підвищення відповідальності за немотивоване втручання», - зазначив Микола Азаров. Водночас він підкреслив, що Уряд значну увагу приділятиме роботі зі створення умов для чесної і вільної конкуренції, захисту прав власності, зміцненню справедливої судової системи та запровадженню антикорупційних механізмів на всіх рівнях системи державного управління.

Прем'єр-міністр зауважив, що його Уряд здійснюватиме заходи, спрямовані на стимулювання внутрішнього попиту та збільшення обсягів виробництва вітчизняної продукції.

Уряд також реалізовуватиме великі інфраструктурні проекти, направлені на розвиток виробничого та транзитного потенціалу України, поліпшення соціальної інфраструктури, та сприятиме створенню передової інфраструктури агропромислового комплексу і соціальної інфраструктури на селі. Будуть також посилені заходи, направлені на забезпечення енергетичної незалежності держави, збільшення власного видобутку енергоносіїв, диверсифікацію постачань енергоресурсів та запровадження енергоефективних технологій. За словами Миколи Азарова, Уряд також робитиме акцент на посилення захисту національного товаровиробника від недобросовісної конкуренції на внутрішньому і зовнішньому ринках і запровадить механізм державної підтримки експорту.

Крім того, Прем'єр-міністр зазначив, що Уряд наполягатиме на розгляді парламентом як невідкладних законопроектів щодо змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель», які дозволять більше залучати вітчизняного виробника до процедури державних закупівель, проекту закону України «Про державний банк розвитку», який, як підкреслив Микола Азаров, створить належні умови для реалізації довгострокових інвестиційних та інноваційних проектів у пріоритетних сферах економіки. На його думку, має бути вдосконалений Закон України «Про вищу освіту», який дасть змогу здійснити модернізацію вищої школи в Україні та адаптацію її до європейських стандартів та приведе нормативну базу вищої школи у відповідність до завдань інноваційного розвитку економіки.

За його словами, важливим є ухвалення Верховною Радою нової редакції закону про інноваційну діяльність та закону України про внутрішню торгівлю. «З одного боку, цей закон (про внутрішню торгівлю) потрібен, аби навести порядок у торговельній діяльності, а з іншого - щоб забезпечити захист вітчизняного виробника і споживача», - підсумував Микола Азаров.

 

Аналітичні матеріали по темі